In crypto en Bitcoin beleggen

Dit is een geavanceerde methode om cryptocurrency te kopen en hierbij betaal je vaak minder fee (een vergoeding die door tussenpersonen gerekend wordt). Op een exchange, vergelijkbaar met een digitale wisselkantoor voor cryptovaluta, worden alle koersen van vele coins live bijgehouden en getoond.

Je kunt er zelf voor kiezen om bijvoorbeeld je Bitcoin om te ruilen tegen de Ether als je verwacht dat Ethereum sneller gaat groeien dan BTC. Je ruilt als het ware je bestaande coins om voor een andere coin tegen de huidige koers om zo sneller winst te maken. 

Wat maakt Bitcoin anders dan bijvoorbeeld de Euro?

Bitcoin is een peer-to-peer elektronisch betaalsysteem. Betalingen kunnen tussen twee partijen ontstaan zonder dat daarvoor een financiële institutie benodigd is. Met andere woorden: Bitcoin maakt het mogelijk digitale transacties te doen zonder een ‘vertrouwde tussenpersoon’.

Waar normaal de banken de legitimiteit van de transacties verifiëren, wordt dit nu gedaan door de gebruikers zelf. Voor veel mensen is dit na de economische crisis een geruststelling.
In plaats van dat ik je een munt zoals de dollar of de euro geef, geef ik je nu een string tekst. Hier zitten cijfers, hoofdletters en kleine letters in.

Wanneer je geld wilt overmaken tussen verschillende banken dan duurt het een dag. In het weekend duurt dit zelfs langer en voor internationale overboekingen nog langer.  Bij een Bitcoin kopen wordt het direct verzonden en maakt de locatie van de ontvanger niet uit. Het is net zo gemakkelijk als het versturen van een e-mail. Men zegt dan ook dat Bitcoin voor banken hetzelfde is als wat e-mail voor de postkantoren was.