Is het verstandig om een tweedehands laptop te kopen?

Als je voor wat voor reden dan ook geen zin hebt op een nieuwe laptop te kopen, is het gelukkig ook mogelijk om een laptop te kopen die al eerder is gebruikt. Een tweedehands laptop kun je op meerdere plekken kopen en het aanbod is groot. Zo kun je een gebruikte laptop kopen voor vrijwel elke prijs. Er zijn hierbij wel een aantal dingen waar je op moet letten als je van plan bent om een laptop aan te schaffen.

Het aanschaffen van een refurbished Dell laptop

Meestal kun je een refurbished i5 laptop kopen als ze ongeveer 3 tot 5 jaar zijn gebruikt. De meeste van deze laptops komen van bedrijven die na een tijdje nieuwe laptops hebben gekocht. Er zijn in de meeste steden wel fysieke winkels die dit soort laptops in grote hoeveelheden inkopen en vervolgens aan particulieren doorverkopen. Je bespaart niet alleen geld met een tweedehands laptop, maar het is ook nog goed voor het milieu, Er is een grote hoeveelheid aan tweedehands laptops op het internet verkrijgbaar. Daarnaast worden de laptops in (web)winkels voorzien van een schone en legale installatie van een besturingssysteem. Er is naast de laptops van Dell ook nog een groot aantal andere merken laptops dat je kunt kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan merken zoals Apple, Dell en Lenovo. 

Een tweedehands laptop 

Als je van plan bent om een laptop te gaan kopen die al eerder is gebruikt, dan is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Wanneer je ervoor kiest om een laptop te kopen die al relatief oud is, zul je nu wel minder kwijt zijn, maar je dient waarschijnlijk wel eerder een andere laptop te kopen. Voordat je een laptop tweedehands koopt, is het dan ook belangrijk om er op te letten wat je voor dezelfde prijs kunt kopen als je een nieuwe laptop koopt. 

Als de kwaliteit van de laptops dicht bij elkaar ligt kun je beter een nieuwe kopen. Deze laptop zal namelijk nog langer meegaan dan degene die al gebruikt is. Verder is het belangrijk om te letten op wat voor besturingssysteem er op de laptop zit, soms zit er helemaal geen besturingssysteem op. Ook moet je voorzichtig zijn dat je niet bij een oude laptop een besturingssysteem krijgt dat niet meer goed werkt. Denk hierbij aan de besturingssysteem zoals Windows Vista en vooral Windows XP die al erg verouderd zijn. Verder is het verstandig om bij het aanschaffen van de laptop te vragen wat voor garantie er op zit. Als je een tweedehands laptop in de winkel koopt kan hier nog steeds garantie op zitten.