Kledingtips voor thuiswerkers

De tijden dat we hele dagen op kantoor zaten zijn momenteel voorbij. Thuiswerken is het nieuwe normaal, en dat brengt een hoop voor- maar ook nadelen met zich mee. Wie vanuit huis werkt, weet hoe moeilijk het kan zijn om jezelf fatsoenlijk te maken voor de dag. Je hoeft tenslotte de deur niet uit, dus om er nu voor te zorgen dat je er netjes uit ziet voor kantoor, is nergens voor nodig. Toch kan het je motivatie en productiviteit een boost geven als je, zelfs voor het thuiswerken, zorgt dat je er een beetje verzorgd uit ziet en niet de hele dag in je pyjama zit. In deze blogs geven we tips voor comfortabele, verzorgde outfits voor thuiswerkers.

Nooit meer strijken met strijkvrije overhemden

Misschien ben je wel ontzettend blij dat je geen overhemden meer hoeft te dragen nu je thuis werkt. Dat strijken is tenslotte altijd zo'n gedoe en kost veel te veel tijd. Maar als je zo nu en dan een Zoom meeting hebt met je collega's en je baas en je moet een virtuele presentatie geven, dan is het wel belangrijk dat je er verzorgd en representatief uit ziet. Betekent dat dat je de avond van tevoren dan toch weer je beste overhemd moet gaan staan strijken? Dat kan, maar het hoeft niet. Als je er snel en gemakkelijk netjes uit wilt zien, kun je kiezen voor strijkvrije overhemden. Deze zijn van materiaal dat niet kreukt, en zo sta je dus niet meer voor de keuze: wel of geen gestreken overhemd. Bovendien scoor je misschien wel punten bij je baas als je zelfs thuis de moeite neemt om een overhemd te dragen!

Werk niet in je pyjama

Het belangrijkste voor je productiviteit en motivatie is dat je de moeite doet om je klaar te maken voor de werkdag. Als je na het wakker worden uit bed rolt en gelijk achter je laptop of computer gaat zitten, zonder zelfs ook maar gedoucht te hebben, dan zul je waarschijnlijk moeite hebben om in een werk flow te komen. Hoe verleidelijk het ook is om in je pyjama of badjas te blijven, het zal je productiviteit misschien alleen maar benadelen. Als je geen zin hebt om een overhemd en pantalon aan te trekken, zorg er dan op z'n minst voor dat je schone kleren aan trekt voor je werkdag. Een comfortabele frisse trui en een lekker zittende broek is al stukken beter dan je pyjama.

Hoe zit jij er bij als je vanuit huis werkt? Trek je alsnog een nette outfit aan of houd je het comfortabel en casual?