Met een spurt 2021 in met no code en low-code

Op economisch gebied was 2020 voor veel bedrijven een rampjaar. Het is dus hoog tijd om het tij te keren. Gebruik de crisis om je te verdiepen in de nieuwe manieren van applicatieontwikkeling: no code en low-code development. Hiermee zet je de softwareontwikkeling in een stroomversnelling en ga je met een spurt het nieuwe jaar in!

Rapid Application development

Het bedrijfsleven digitaliseert sneller dan ooit. Het is vaak een enorme uitdaging om alle innovaties bij te houden. Om snel in te kunnen spelen op ontwikkelingen en veranderende behoeftes van klanten, is het belangrijk dat je snel applicaties kan ontwikkelen. Het gebruik van Rapid Application development kan hierbij helpen. Bij deze vorm van agile softwareontwikkeling ga je zo snel mogelijk prototypes en feedback hierop verzamelen. De stap waarin je alles van tevoren uitdenkt sla je als het ware over.

Low-code development

Een van de dingen die Rapid Application Development mogelijk maakt, is low-code development. Deze manier van softwareontwikkeling kenmerkt zich door een minimum aan code. Je hebt weinig programmeerkennis nodig, veel minder dan bij traditionele softwareontwikkeling. Hiermee is bijna iedereen in staat om een eigen applicatie te bedenken, te ontwikkelen en aan te passen.

No code development

Ga je graag nog een stap verder? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een no code platform. Zoals de naam al zegt: bij deze vorm van softwareontwikkeling is geen code nodig! Het idee is dat zelfs citizen developers, mensen zonder IT-achtergrond, complexe applicaties in elkaar kunnen zetten. Dit kan met behulp van de bouwblokken die de platforms bieden. Een kenmerk van no-code is de visuele ontwikkelingswijze. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om via een drag-en-dropsysteem componenten te selecteren die jij in je applicatie wil verwerken. Op elk moment kun je het resultaat bekijken. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om met onbeperkte mogelijkheden snel en eenvoudig je eigen applicaties te ontwikkelen.