Mijn ervaring met server hosting

Vorig jaar ben ik gestart met het verkopen van verschillende aanstekers. Deze aanstekers heb ik zelf geïmporteerd uit verschillende landen en bewerk ik door een aantal onderdelen aan te passen en het uiterlijk door de klant laten personaliseren. Ik verkoop eigenlijk voornamelijk via mijn webshop. Het kost aardig wat vermogen om deze webshop draaiende te houden. Dit is de reden waarom ik al snel op zoek ben gegaan naar een dedicated server in Nederland.

Je kan natuurlijk ook zelf een website hosten, alleen dit kost veel vermogen van je eigen apparaat. Dit heb ik zelf ook een tijdje gedaan alleen voor een website waar meer verkeer op plaats vindt is dit echt een afrader. Ik had een computer boven op mijn zolder staan waarbij ik dat had geregeld, veel moeite had ik er eerlijk gezegd ook niet ingestoken omdat ik er niet veel verstand van heb. Ik had eerlijk gezegd ook geen zin om er mij hier in te verdiepen. Uiteindelijk is het ook fout gegaan waardoor mijn computer het niet meer trok en ik naar iets anders moest zoeken.

Een vriend van me raadde mij aan om dit bij een extern bedrijf uit te voeren die ook ervoor zorgde dat alles operatief bleef en dat ik altijd contact kan zoeken als er problemen voor zouden komen. Maandelijks betaal ik hier ook voor, maar het is wel fijn dat ik mij hier geen zorgen meer om hoef te maken.