Verhuizen naar Haarlem

In Amsterdam zijn er bijna geen woningen meer te vinden voor studenten of starters. Veel ouders kopen of huren tegenwoordig een woning voor hun kind, omdat de prijzen de spuigaten uitlopen. Het is in Amsterdam bijna ondenkbaar om een woning te huren voor rond de vijfhonderd euro, als je geluk hebt vind je een kamer in een huis voor rond de zevenhonderd euro. En dan heb je niet eens een grote kamer! Daarom heb ik mijn zoektocht verder uitgebreid naar Haarlem, een prachtige stad op twintig minuten met de trein. Ik vond een woning, helemaal voor mijzelf, met een betaalbare prijs. Ik hoefde alleen nog maar een container te huren hier in Haarlem, en het verhuis, sloop en opbouwspel kon beginnen!

Bij veel huizen die je overneemt, zit al een vloer. Als die er niet in zit, kun je die zelf laten leggen of zelf leggen. Veel mensen kiezen hierbij voor kliklaminaat omdat het snel, schoon en makkelijk is. Als er een lelijke oude vloer in zit, dan kan je deze eruit laten slopen. Dit geeft veel troep en stof natuurlijk, denk je eens in om een vloer die tien jaar oud is eruit te slopen!
Ook kan er soms geen keukenblokje in zitten. Dat is helemaal irritant, want dan moet je die zelf plaatsen. Ik was altijd bang dat dit onbetaalbaar zou zijn, tot ik op Ikea een mini keukenblok zag staan voor onder de honderdvijftig euro! Compleet met wasbak (gootsteen) en ruimte voor gasplaatje.

Zo heb ik mijn gehele huisje in Haarlem kunnen inrichten naar mijn eigen smaak, en ik heb drie keer meer vierkante ruimte voor minder geld dan dat ik in Amsterdam had moeten betalen. Misschien moeten we allemaal eens wat minder kijken dan onze neus lang is, en meer kijken naar wat we echt nodig hebben. Een woning in het centrum is natuurlijk top en heel cool, maar druk, lawaaiig, en onbetaalbaar. Als je op de boodschappen moet letten omdat je anders de huur niet kan betalen, woon je te duur. Ik ben nu ruim tevreden in Haarlem!