Wat is Raspberry PI en wat heb je eraan?

Echte computerliefhebbers hebben er vast wel eens van gehoord: Raspberry PI. Deze computer op broekzakformaat beschikt over dezelfde belangrijke elementen als een normale computer, alleen is hij vele malen goedkoper en compacter. De Raspberry PI is speciaal ontwikkeld met als doel meer mensen te motiveren om te leren programmeren en het kleine apparaatje leent zich hier dan ook uitstekend voor. Naast dat je er alles mee kunt doen wat je met een normale computer ook kunt, beschikt de kleine computer over een aantal eigenschappen die hem erg geschikt maken voor programmeren. Ben je benieuwd naar de Raspberry PI en wil je graag weten wat je hier precies mee kunt? Lees dan snel verder. 

Een computer op broekzakformaat

Zoals we net kort hebben vermeld, is de Raspberry PI een computer met een formaat dat in je broekzak past. De ontwerpers wilden met deze computer kinderen motiveren om te leren programmeren. Tevens wilden ze derdewereldlanden de kans geven om kennis te maken met computers. Door zijn kleine formaat en erg lage prijs is het gelukt om de Raspberry PI erg toegankelijk te maken voor een groot publiek. Je kunt het kleine apparaatje op verschillende plekken kopen, zowel online als in fysieke winkels. Een voorbeeld van een webshop dat Raspberry PI en benodigdheden verkoopt is http://www.sossolutions.nl/. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan alles wat gerelateerd is aan de minicomputer. 

Ideaal om te leren programmeren

Maar wat maakt de Raspberry PI nu zo ideaal om te leren programmeren? Ten eerste komt dat natuurlijk door zijn formaat. Doordat de computer zo klein is, is hij makkelijk in gebruik. Daarnaast zit er geen opslagruimte in de minicomputer, maar moet je deze zelf toevoegen middels een SD kaartje. Op dit SD kaartje kun je eventueel zelfgemaakte software installeren. Op deze manier kun je de computer goed gebruiken om mee te programmeren! Ben je nog wat nieuw op dit gebied en zou je graag wat meer willen leren over programmeren met Raspberry PI, dan vind je hier genoeg boeken en video’s over op het internet.