Wat is WhatsApp business?

WhatsApp business is speciaal ontworpen voor ondernemers, de app is gratis te downloaden. Het lijkt de op gewone WhatsApp, echter heeft het een aantal andere functionaliteiten. Door gebruik te maken van Whatsapp business wordt het voor klanten gemakkelijker om met het bedrijf in contact te komen. Daarnaast zijn er speciale tools, hiermee kunnen bijvoorbeeld berichten worden geautomatiseerd, gesorteerd en snel beantwoord. Verder kan op het bedrijfsprofiel informatie worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld het adres van het bedrijf en de contactgegevens. Een voordeel van Whatsapp business is dat de gesprekken en verschillende contacten gelabeld kunnen worden waardoor het makkelijker is om de gesprekken terug te vinden.

Bakkerijen en Whatsapp business.

Voor een bakkerij kan WhatsApp business en goede toevoeging aan het bedrijf zijn. Door als bakkerij gebruik te maken van WhatsApp business kunnen de klanten bijvoorbeeld gemakkelijk contact op nemen over het plaatsen van een bestelling, hoeveel er nog op voorraad is van een specifiek product of bijvoorbeeld vragen over de ingrediënten met betrekking tot allergieën. Doordat WhatsApp business lijkt op de gewone WhatsApp die bijna iedereen wil gebruikt is het voor klanten een laagdrempelige manier om in contact te komen met de bakkerij. Daarnaast is het mogelijk om buiten de openingstijden standaardantwoorden toe te voegen zodat de klanten ook buiten de openingstijden te kunnen helpen.

Hoe kan Chatkracht ondersteunen bij het gebruik van Whatsapp business?

Chatkracht kan hierbij ondersteunen door de WhatsApp business over te nemen en de vragen van de te beantwoorden. De chatspecialisten zullen de binnenkomende berichten binnen 30 seconden oppakken en de klanten zo goed mogelijk verder helpen. Chatkracht staat zeven dagen per week voor u en uw klanten klaar. Indien u interesse heeft in het uitbesteden van uw klantenservice, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de live chat. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en wat we voor u kunnen betekenen.