Zo kies je een online marketingbureau

Online marketing hoort vandaag de dag onderdeel te zijn van het bedrijfsplan van ieder bedrijf. De online wereld is zo samengesmolten met de offline wereld, dat je als ondernemers haast niet meer zonder kunt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je online marketing op de juiste manier inzet? Want er is kennis nodig en de nodige ervaring om het goed uit te voeren. De hulp van een online marketing bureau is daarbij in de meeste gevallen zeer gewenst. En in dit artikel vertellen we je hoe je zo’n bureau vindt.

SEO

Raadpleeg je netwerk

Begin altijd met het raadplegen van je netwerk, heeft een relatie goede ervaringen met een online marketing bureau? Dan kun je er al bijna vanuit gaan dat het om een potentieel goede partner gaat. Natuurlijk moet je ook nog op een lijn liggen met het betreffende bureau, om er een goede samenwerking uit te halen. Ga dan ook vooral in gesprek met het bedrijf om te kijken of jullie bij elkaar passen.

Linkbuilding

Zoek online

Natuurlijk kun je jouw netwerk vragen, maar het komt nog wel eens voor dat je niemand kent die écht goede ervaringen heeft. In dat geval kun je beter het internet raadplegen. Ga dus opzoek via zoekmachines of social media naar potentieel interessante marketingbureaus die je kunnen helpen. Je kunt hierbij de recensies van de bureau’s doornemen om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de dienstverlening. Ga ook vooral op zoek naar marketingbureaus die blog schrijven. Lees een aantal blogs op de website om te kijken of ze daadwerkelijk verstand hebben van zaken. Daarnaast kun je de social mediakanalen van het bedrijf doornemen. Goede marketingbureau’s hebben vaak veel volgers die ook reacties achterlaten op content die geplaatst wordt. Tevens kun je zo controleren of men geen slechte verhalen over het marketingbureau achterlaat.